Join Us On FB

Thursday, August 11, 2011

Special Ramadhan : Qamar Bani Hashim Ep 1 - 30 (Complete)Jika anda ada kesempatan masa dan ruang, tontonilah filem Qamar Bani Hashim yang disiarkan sepanjang Ramadhan ini setiap hari Rabu hingga Ahad jam 2 hingga 3 petang di Astro OASIS. Manakala ulangan nya ialah pada hari Isnin hingga Jumaat jam 11 hingga 12 tengah malam.

Peluang yang terbaik dan berkesan bagi kita untuk menilai semula keimanan dalam diri. Jika dibandingkan dengan keteguhan aqidah Rasulullah s.a.w dan para sahabat, jauuuuuh sekali iman kita yang senipis kulit bawang ini dibahagi lagi dengan juzuk-juzuk yang lain. Allah…

Tontonlah dengan penuh penghayatan, pasti seribu satu rasa dan emosi akan menerjah keluar dari diri kita. Kalau ada 1000 senarai filem mesti tonton yang ada, filem ini adalah yang pertama!

Wahai diri, tidak akan ada Islam dalam dirimu pada hari ini tanpa perjuangan yang tiada noktah oleh golongan al-sabiqun al-awwalun itu. Mereka diseksa, dicemuh, dihina, kelaparan, terbuang, terasing semata-mata untuk mempertahankan kalimah Laa Ilaaha illalLah.. Namun, begitu mudah sekali diri ini pada ketika dan masa kini menggadaikan Islam dan iman itu terbiar begitu sahaja, malah lebih teruk lagi kita tidak langsung merasai keberhargaannya.. hanya kerana penyakit itu, yakni al-wahn.

Sinopsis Credit : myawfa

RS,HF,MU,MF Download Link

Qamar Bani Hashim Ep 1 - 30(Complete)

3 comments:

Qamar Bani Hashim Ep.25

Part 1 : http://adf.ly/3d8KH
Part 2 : http://adf.ly/3d8KI
Part 3 : http://adf.ly/3d8KJ
Part 4 : http://adf.ly/3d8KK

Macam mana nak download semua episod ni?...link dah jadi private...admin please help!!

iya nih, Admin nya PELIT :p

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More